(+34) 91 737 42 06         info@smartgroup.es

News

Què és el 5g i quins beneficis aporta?

El nou 5g que s'està implantant al nostre país s'ha definit en diversos mitjans com el gran avenç tecnològic del segle XXI.
Però, què és exactament el 5g? quines millores aporta en comparació amb el 4g que s'ha estat utilitzant fins al moment? En aquest article vam definir què és i quins beneficis s'experimentaran amb la seva implantació.

Què és el 5g

És una nova tecnologia mòbil que s'ha començat a implantar al nostre país en els últims mesos i ve per quedar-se.
El 5G és la cinquena generació de xarxes mòbils, és a dir, l'evolució a l'actual 4G/LTE. Un sistema sense fil que busca respondre a la demanda del mercat.
Cada dia la societat busca una connexió més ràpida, càrrega instantània i més segura. Per complir amb les noves necessitats, aquesta generació de xarxes mòbils podrà transmetre quantitats molt més grans de dades a una velocitat molt superior als anteriors sistemes.
Aquesta nova capacitat per «suportar» aquestes dades i velocitats es deu altri del 5g utilitza el major ample de banda disponible en freqüències més altes, inclosa la MMW (banda d'ones mil·limètriques).
En definitiva, és l'evolució de les xarxes mòbils que ja es coneixen, però porta amb si molts avantatges.

Beneficis i novetats de les xarxes 5g

Aquesta nova tecnologia portarà diferents novetats i beneficis com els que exposem a continuació.

Velocitat de connexió

El 5g permetrà navegar fins a 10 GBps (gigabytes per segon), 10 vegades més ràpid que les principals ofertes de fibra òptica. És una banda ampla mòbil de molt alta velocitat i capacitat, assolint pics d'1 Gbit/s.

Reduir la latència o temps de resposta de la xarxa

Amb latència ens referim a la resposta de la xarxa, és a dir, al temps de càrrega. Amb el 5G es podrà reduir fins a 5 mil·lisegons, cosa que farà que els dispositius puguin connectar-se pràcticament en temps real.
En comparació a la xarxa 4G, que s'ha estat utilitzant fins al moment, trigarà 1 mil·lisegon enfront dels 20 o 30 que s'experimentaven amb anteriors tecnologies.

Comunicacions massives

Multiplicarà exponencialment el nombre de dispositius connectats.
Comunicacions massives tipus màquina a màquina (M2M), entre les quals hi ha l'Internet de les coses (fins a 100 dispositius més connectats per unitat d'àrea en comparació amb les xarxes 4G LTE).
L'anomenat internet de les coses es refereix al altri que tot estarà connectat entre si, els electrodomèstics, els cotxes, l'energia... i tot podrà ser controlat de forma remota. Els elements es podran "comunicar" entre si per transmetre informació rellevant per a l'usuari.

Millora de les experiències digitals

Millora les experiències digitals gràcies a l'automatització amb aprenentatge automàtic (ML). Aquesta nova tecnologia i aprenentatge és molt necessari per a certs avenços com els cotxes autònoms que tindran una millora substancial i una resposta més ràpida davant d'imprevistos.